Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

Postavljene kutije s vrećicama

Vlasnici četveronožnih ljubimaca sigurno su primijetili kako u središtu Vodnjana već neko vrijeme postoje kutije s vrećicama koje služe kako bi vlasnici mogli pokupiti i odložili otpad/izmet nakon što njihovi kućni ljubimci obave veliku nuždu. Naime, Odlukom o komunalnom redu Grada Vodnjana-Dignano propisano je da je Posjednik životinje dužan očistiti javnu površinu koja je onečišćena otpacima ili izmetom životinje.

U cilju osiguranja čistoće vodnjanskih ulica postavilo se pet (5) kutija s vrećicama za pseći izmet kako bi bile dostupne šetačima pasa. Upotrjebljene vrećice, nakon što se zatvore, mogu se baciti u ulični spremnik za otpatke. Vrećice su besplatne te će djelatnici Contrade redovito obilaziti kutije te po potrebi nadopuniti sa novim vrećicama.

Skupljanjem psećeg otpada/izmeta javne i zelene površine ostati će čiste za građane i djecu koji će moći hodati i igrati se bez opasnosti da ugaze u nešto nepoželjno, a djelatnici koji ih održavaju neće doživljavati neugodnosti prilikom košnje i čišćenja ulica.

Lokacije su slijedeće:

  • parkiralište S. Rocco
  • Trg slobode
  • Narodni trg
  • autobusna stanica kod O.Š. Vodnjan
  • autobusna stanica Istarska ulica kod Tiska
Promjena veličine fonta
Kontrast